Induljon tökéletesen a napod

A most következőkkel lehet, hogy nem fogsz egyet érteni, és butaságnak tartod őket. Ettől függetlenül lehet, hogy egy próbát megérnek. Én minden reggel alkalmazom ezeket az apró trükköket, és tapasztalatból állítom, hihetetlen erejük van. Olvasd el őket, és induljon tökéletesen a napod!

    Döntsd el, hogy jó napod lesz - minden áron!

Az első és legegyszerűbb dolog amit tehetsz reggel, hogy eldöntöd: akármi történik, jó napod lesz. Ébredés után még az ágyban szánj fél percet arra, hogy elhatározod magadat, hogy "bármi történik, nem engeded, hogy elrontsa a napodat, és ezáltal tökéletes lesz minden a következő reggelig".

    Zárd ki a negatív dolgokat, hallgass zenét!

A reggeli zenehallgatás fel tudja dobni az ébredés utáni órákat, éppen emiatt szinte mindenki bekapcsolja a rádiót, rosszabb esetben a tévét. Ezzel nekem 2 gondom van: Az első probléma, hogy a rádióban hallható számokat már körülbelül nyolcezerszer hallottam, és ezektől a végletekig elcsépelt, gyakran buta szövegű, művészileg szinte értéktelen szerzeményektől a hideg szaladgál a hátamon. A másik gond, hogy a vicces (vagy unalmas) műsorvezetők mellett félóránként jönnek a hírek: gyilkosságok, járványok, balesetek, gazdasági bűncselekmények, ... Ha ezekre nem is figyelek oda, tudat alatt mégis sikerül kedvemet szegniük.

Zárd ki a negatív dolgokat, ne hallgass híreket! Sokszor hallom erre a választ, hogy akkor nem tudok semmit a világról, elbutulok, ez primitívség, stb. Attól szerintem nem leszek több, hogy a fenti rémhíreket végighallgatom, a fontos dolgokat meg úgyis megtudom másoktól. Próbáld ki, ne hallgass / nézz híreket egy hétig! Meglátod, mennyivel jobban fogod érezni magadat!

Akkor mit hallgass reggelente? A kedvenc zenéidet írd ki egy lemezre, vagy játszd le őket a számítógépeddel. Az én laptopom a házimozira van kötve, így teljesen olyan, mintha a rádió szólna. Ha már unod a saját zenéidet, akkor itt van egy tipp, amit én is minden reggel (és a nap további részeiben is) alkalmazok:

Hallgass külföldi rádiókat az interneten! Nekem 2 kedvenc rádióadóm van, mindkettő adó olasz, Nápolyból.

RTL 102.5 RTL 102.5:
Náluk körülbelül 30%-ban hallhatod azokat az angol nyelvű dalokat, amiket itthon is, a maradék 70% modern, olasz nyelvű zene lesz. Érdekes, hogy a műsorvezetők hangjából is vidámság árad, főleg a délelőtti órákban. Kattints jobb oldalon a logójukra, ha meg akarod hallgatni. Lehet, hogy most épp híreket fogsz hallani, szóval türelem!

Radio Kiss KissRadio Kiss Kiss:
Itt körülbelül 60% az angol nyelvű, itthon is ismert zenék aránya, a többi olasz. Mindkettő adónak az az előnye számodra, hogy a híreket nem érted, és nem rontják el a kedvedet, továbbá teljesen új zenéket fogsz hallani. Lehet, hogy nem tetszenek majd, de egy próbát megér. Hidd el, jó szándékkal ajánlom őket! ;) Kattints a logóra!

Egyéb online rádióadók:
Rengeteg rádióadó sugározza az élő adását az interneten is, a Google a segítségedre lesz, ha pár percet ráfordítasz, biztosan megtalálod a számodra megfelelőt!

    Ne igyál minden reggel ugyanolyan kávét!

Kicsit színesebbé tudod tenni a reggeleidet, ha nem ugyanúgy készíted el a reggeli kávédat minden nap. Tudsz tenni az őrölt kávé mellé aromákat, fűszereket, csoki darabokat, ... Szívesen megosztok Veled is recepteket, csak a lap legtetején el kell kérned őket!

    Használd fel okosan a szabadidődet!

Gyakori probléma, hogy a hétköznapi teendők (munka, iskola, ...) után az ember hazaesik, és a szabad 3-4 óráját teljesen céltalanul tölti, például a tévé előtt. Ezt én megelégeltem, és beosztottam az időmet. Az első néhány nap nehéz, utána ugyanolyan automatikussá és megszokottá válik, mint a vacsorázás közbeni tévénézés annak idején. Osszad be az idődet, sportolj, olvass, tanulj, takaríts minden este egy kicsit (így a hétvégéd még szabadabb), vagy beszélgess a családoddal. Most azonnal láss hozzá az új, a fejlődésedet segítő szokásaid elsajátításához! Tudod, soha nem stagnál semmi. Te sem, tehát ha nem fejlődsz, akkor hanyatlasz!

    Legyenek céljaid, melyek miatt érdemes felkelni!

Tűzz ki hosszú távú célokat, melyeket csak lassan tudsz megvalósítani, de örömmel csinálod, ezért várod a hétköznap estéket és a hétvégéket miattuk! Tanulj nyelvet (ehhez kiváló a Rosetta Stone nevű program, ami igen drága, de bármelyik torrent oldalról letölthető), határozz el úti célokat (például azt, hogy bejárod az összes magyar megyeszékhelyet, vagy csak a környék utcáin végigsétálsz), ... Te tudod, hogy mire vágysz, itt az ideje megvalósítani őket, mert a napok mindenképp mennek.

    Legyél kedves, visszakapod!

Ha másokkal kedves vagy, az nekik is jó, és Te is egy teljesen más hangulatba kerülsz tőle, ráadásul vissza is fogod a kedvességet kapni tőlük! Én így csinálom: Ha egy boltban az eladónak van névtáblája, a nevén szólítom köszönéskor. Ettől már mosolyognak, mert kizökkented az unalmas munkából. Elköszönéskor meg egyszerűen mosolygós napot kívánok mindenkinek. Furcsa, de azonnali hatása van! Ha valakinek nem tetszik ... az ő baja. :)

    Vedd le a válladról a terheket!

Biztosan Téged is nyomaszt hónapok óta sok olyan dolog, amit meg kellene csinálnod, de lusta vagy végre elintézni. Ne halogass, szakíts ezekkel a feladatokkal, és végezd el őket minél hamarabb. A sikerélmény legalább olyan jó lesz, mint amennyire most zavar az a nyomasztó teher a válladon. Dologra, rakj rendet a pincében, rendezd a befizetett csekkeket a számlákkal, rendezd el az évek óta gyűlő családi fotókat, ... Te tudod, hogy milyen elintézni való dolgaid vannak, nézz szembe velük, és látni fogod, hogy nem is olyan óriásiak!