Történetünk

    A Kotty.hu története:

Szerencsésnek érzem magamat, mert megtapasztalhattam egy olyan világot, ami minden szempontból más, mint a megszokott kelet-európai mindennapok. Betekintést nyerhettem nápolyi családok életébe, beszélgethettem velük, és érezhettem azt a vidámságot, közvetlenséget, örömöt és szeretetet, amivel régebben még soha, legalábbis nagyon ritkán találkoztam.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet az oka ennek a határtalan örömnek, amiben ők ott élnek. Az egyik ilyen töprengésem alkalmával éppen megláttam a kiürülő cappuccinos poharam alján a félig megolvadt cukorral keveredett kávézaccot, és egyből tudtam, megvan az egyik válasz a kérdésemre.

Természetesen rengeteg oka van az ő barátságos viselkedésüknek, melyeket sajnos soha nem tudunk lemásolni róluk, de a kávézási szokásaikat átvehetjük, amivel talán megtesszük az első lépést egy sokkal szebb világ felé. A kiváló ízű kávéházi italokon kívül találkoztam a mosolyra kész, dél-olasz nagymamák kotyogójából kifolyt, tálcájára pakolt forró feketével is, amit - mintha erre lennének programozva - széles mosollyal azonnal hoznak az arra tévedő idegennek. Persze elutasító akartam lenni, hiszen egy ismeretlentől bármit elfogadni ... de egy más világban mások a szabályok.

Rá kellett jönnöm, hogy a megfelelő lelki állapotban történő kávéfogyasztás sokszorosára növeli a boldogságérzetet, ezáltal a hatékonyságom, teljesítő képességem is szárnyra kapott. Tisztán emlékszem arra az estére, amikor ennek a weboldalnak az ötletmagját elültettem a fejemben:

Napoli, Ischia

A szeptember végi, éjszakai langyos szél a cigaretta füstjét azonnal elfújta. A pálmafák levelei sercegve dörzsölődtek egymáshoz, balra mögöttük a circum flegrea két szerelvényének ablakai sárgás gyöngysorként szelték a messzi sötétséget. A néhány száz méterre lévő bárból a tömeg egyszerre kiabálta: "NAPONI UNO ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ". Meccs volt. Közben szemben, a gyíkként elterülő Ischia sűrűn lakott szigetén tűzijáték világította meg a tengert. Jobb oldalt egy óriáskerék lusta forgása mellett a Tangenziale négy aszfaltcsíkját tömött kocsisorok koptatták. "Itt élnek az emberek, élteti őket a kávé, amit ilyenkor is tömegek isznak a kávézókban. Ezt a hangulatot haza akarom vinni!"

Tudtam, hogy egy új kávéfőző kicsomagolásával nem jön ki a dobozból ez a hangulat, éppen ezért a kotty.hu nem egy a sok webáruház közül. Célom, hogy a kávéfőzők mellé (vagy akár kávéfőző vásárlás nélkül is) az olvasóim megfelelően pozitív lelki állapotba is kerüljenek, és ezt az állapotot folyamatosan szinten tudják tartani.


Kellemes böngészést Neked a Kotty.hu-n,
még kellemesebb kávék élményét, és ami a
legfontosabb, csodálatos napokat kívánok!

- Giovanni -